Fiat Gamine 500 Vignale

Een cultureel en historisch erfgoed.

De Fiat Gamine 500 Vignale, aangeboden als deelrestauratie project. Dit charmante wagentje is gebouwd door de carrosseriebouwer Vignale op basis van een Nuova 500. Naar schatting zijn hier niet meer dan 700 stuks van gebouwd, waardoor dit een zeldzame aangelegenheid is geworden.
De auto is destijds gebouwd met een knipoog naar het verleden, te herkennen aan het kenmerkend neusje. Gamine letterlijk vertaald vanuit het Italiaans betekend ‘ondeugend meisje’, vandaar het sportieve Fiat 500 Sport motorblokje. Dit allemaal met als doel het vergroten van levensplezier.

Gevonden in een vergeten hoekje aan het Lago di Iseo en verkeerd in originele toestand. Alle originele Gamine onderdelen zijn aanwezig. Motor loopt netjes, carrosserie heeft wat cosmetische aandacht nodig. Proefrijden is ook mogelijk!

Een fantastische auto welke spreekt tot je emotie, om van strand naar het restaurant te rijden!

Carrosserie Roadster
Motorinhoud 500cc, 2 cilinder
Transmissie Handgeschakeld
Bouwjaar 1969

Verkocht

Indien u meer informatie of foto’s wenst, of wilt u de Gamine komen bekijken? Neem dan even contact met ons op.

Neem contact op

side left Gamineinterior Gamineengine Gaminefront left Gaminefront Gaminefront right Gaminefront left right Gamineback Gamine
side left Gamineinterior Gamineengine Gaminefront left Gaminefront Gaminefront right Gaminefront left right Gamineback Gamine