Alfa-Romeo Giulietta Berlina TI

Een unicum

Deze Giulietta Berlina TI is in begin jaren zestig begonnen met rally rijden, hiervoor heeft ze destijds de nodige aanpassingen gekregen. Zo onder andere vloerversnellingen in plaats van aan het stuur, de wielophanging is aangepast (veren, schokbrekers en stabilisatorstang), er zitten in Zagato-style stoelen in, ze heeft een zeldzaam Nardi stuur, een Jaeger toerenteller welke beter zichtbaar op het dashboard is geplaatst en heeft een elektrische brandstofpomp gekregen. De motor zelf heeft de nodige Veloce modificaties ondervonden waardoor ze behoorlijk pittig loopt.

Deze auto heeft niet veel te lijden gehad, op de dorpels zijn namelijk nog de originele puntlassen te zien en is de vloer nog onbeschadigd. Nergens zijn er sporen te vinden van reparaties door roestschade. Ook is ze ‘matching numbers’, dus heeft ze de originele motor en versnellingsbak nog.

Alle facturen, in ouderwetse lieren, vanaf de jaren zestig en het Certificato di Origine zijn aanwezig.

De auto is technisch volledig nagelopen, heeft nieuwe Dunlop Racing banden rondom, een beurt gekregen en zijn de kleppen en timing gesteld. Een Giulietta Berlina TI die romantiek en sportief perfect weet te combineren en staat direct klaar om er mee weg te rijden!

 

Carrosserie 4-deurs
Motorinhoud 1300
Transmissie Handgeschakeld
Kilometerstand Nvt
Bouwjaar 1959

Verkocht

Indien u meer informatie of foto’s wenst, of wilt u de Giulietta Berlina TI komen bekijken, neem dan even contact met ons op.

Neem contact op