Alfa Romeo 1300 GT Junior

Met GTA ingrediënten.

Soms zijn er momenten dat wij in de gelegenheid zijn om een auto volledig naar onze wens te bouwen.
Deze auto’s worden vervolgens ingezet als onze Demo, met onder andere deze Alfa-Romeo 1300 GT Junior als resultaat. Deze auto heeft de stempel van Garage Steutel.

Op deze auto is op geen enkel vlak bezuinigd en alles is onder handen genomen en vernieuwd. Enkel de mooiste onderdelen zijn gebruikt voor het heropbouwen van deze auto. Denk aan het plaatwerk, waar de dorpels en vloeren zijn hersteld en de auto vervolgens in de prachtige kleur ‘501 Rood’ is gespoten.

Voor het interieur hebben wij gekozen voor het meest geliefde uit de 105-serie, namelijk het interieur uit de 1750. Dit is geheel vernieuwd inclusief een nieuw dashboard en hemel.

De 2 liter motor is compleet gereviseerd en heeft o.a. Cosworth zuigers, grotere kleppen en 45mm Weber carburateurs gekregen. De auto is nog niet op de rollenbank geweest, maar haar vermogen kan worden geschat rond de 180pk.

Uiteraard is de auto voorzien van een sportief onderstel met onze eigen geproduceerde progressieve veren en een sperdifferentieel.

Al met al een prachtig gebouwde auto, waar wij bijzonder trots op zijn.

Carrosserie Coupé
Motorinhoud 2000cc
Transmissie Handbak
Bouwjaar 1973

Prijs op aanvraag;

Indien u meer informatie of foto’s wenst, of wilt u de Alfa-Romeo 1300 GT Junior komen bekijken, neem dan even contact met ons op.

Neem contact op